3 tips om direct beter te bowlen

Tijdens een bowling uitje is het natuurlijk de bedoeling dat je als de bowling koning(in) vertrekt. Met deze 3 tips om direct beter te bowlen weet je precies waar jij op moet letten tijdens jouw volgende bezoek aan de bowlingbaan. Maar hoe kan jij dit bereiken? Dat kan door de juiste bowlingbal te kiezen, de juiste worp te gebruiken en natuurlijk door te genieten van het uitje.

Om de meeste strikes en spares te kunnen gooien zijn een aantal tactieken belangrijk. Het is namelijk niet altijd geluk hebben… Het kan bijvoorbeeld te maken hebben met de bowlingbal die je kiest of de manier hoe je de bal gooit. Met deze tips zorg jij in ieder geval er voor dat jij als bowlingkampioen de bowlingbaan verlaat.

Tip 1 om beter te bowlen: kies de juiste bowlingbal

Een van de belangrijkste tips om direct beter te bowlen is het kiezen van de bal waarmee je gaat gooien. Belandt jouw bal altijd in de goot? Dan zijn er nog genoeg opties verbeterpunten voor jou. Ontdek tijdens bowlen de juiste techniek. Met het kiezen van de juiste bowlingbal zorg jij er voor dat je strike na strike gooit. 

Het gewicht van een bowlingbal wordt in ponden aangegeven. De bowlingbal heeft een minimaal gewicht van 2,7 kilo (6 pond) en maximaal 7,2 kilo (16 pond). Het is daarom goed om te weten welke bowlingbal het beste bij jou past

Nu je weet welke bowlingbal perfect bij jou past, moet je er ook voor waken dat jouw vingers niet klem blijven zitten. Zorg er dus voor dat je de juiste bowlingbal kiest.

Tips om direct beter te bowlen: kies de juiste bowlingbal
Kies de juiste bowlingbal

Tip 2 om beter te bowlen: de juiste worp

Zodra je de juiste bowlingbal hebt gevonden, is het belangrijk om te weten wat de juiste worp is. Tijdens bowlen is de juiste techniek belangrijk. Er zijn een aantal aspecten om rekening mee te houden.

Let op de baanmarkeringen

Op de bowlingbaan vind je markeringen. Het is daarom belangrijk om juist op de markeringen te focussen in plaats van op de pins. Zo vergroot jij jouw kans om in de juiste richting te gooien. 

Voor de linkshandigen: mik op de eerste en tweede pijltjes aan de linkerkant van het midden. Voor de rechtshandigen: mik op de eerste en tweede pijltjes aan de rechterkant van het midden. Zo weet jij zeker dat de bowlingbal de juiste kant op rolt!

Tips om direct beter te bowlen: let op de baanmarkeringen
De baanmarkeringen

Maak een vloeiende beweging

Bij bowlen is het belangrijk om de bowlingbal in een vloeiende beweging te gooien. Stop daarom ook niet midden in je aanloop. Zorg dat je arm altijd in een rechte beweging blijft en maak de juiste gooi door de bal op een gegeven moment naar achteren en vervolgens naar voren te gooien. Hiermee voorkom je ook dat je eventueel last krijgt van je schouder.

Probeer de bowlingbal in een vloeiende beweging op de bowlingbaan te laten rollen. Wanneer dit gebeurt heb je meer kans dat de bowlingbal in de juiste richting naar de pins rolt. Als de bowlingbal namelijk op de baan valt, verstoort dit de snelheid en de richting. Dit laat wederom zien dat een vloeiende beweging erg belangrijk is.

Tip 3 voor jouw volgende bowling uitje: geniet

Tijdens bowlen is techniek niet alles. De belangrijkste tip is natuurlijk dat je plezier hebt tijdens het bowlen. Het kan voorkomen dat je pech hebt en de bal de hele tijd in de goot belandt – bummer! Maar dit hoeft natuurlijk niet het uitje te verpesten. Gewoon blijven proberen want ook bij bowlen geldt: oefening baart kunst. 

Ben jij er klaar voor om al deze tips om direct beter te bowlen te gebruiken tijdens jouw volgende uitje? Bekijk snel welke bowlingbaan bij jou in de buurt ligt en boek snel je tickets.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Dit is iets voor jou

De beste deals voor jou