De 6 type bowlers die je op iedere bowlingbaan tegenkomt

Wanneer je gaat bowlen, kom je verschillende soorten types tegen. Ontdek nu welke 6 type bowlers er op de bowlingbaan te vinden zijn. Welk type ben jij?

De verschillende type bowlers

De uitslover 

Als eerste type vind je de uitslover, misschien wel de meest herkenbare soort bowler. Voordat het potje begonnen is, heeft hij al verteld hoe goed hij is en hoe hoog zijn scores bij de vorige keer bowlen waren. Hij kent de bowlingbaan als geen ander en wil dit ook graag mededelen met de rest van de groep. Wanneer hij ook nog eens een strike gooit wordt dit van de daken geschreeuwd. Hij kan maar geen genoeg krijgen van de complimentjes die hij krijgt.

De professionele bowler

Dit type is in de tegenstelling tot de uitslover, is de professionele bowler wél een echte kenner en is wekelijks te vinden op de baan. Je herkent de professionele bowler al snel aan zijn bowling handschoentjes en een bowlingtas met zijn eigen bowlingbal. Vaak hebben de professionele bowlers ook een bijpassende outfit met matchende schoenen. De professionele bowler is vaak met zijn team op de baan te vinden maar mocht er eentje in je groepje zitten, bereid je dan voor op een nederlaag.

Type op de bowlingbaan: de professionele bowler

De ‘borrel-bowler’

De borrelende bowler is die ene uit de groep die eigenlijk om maar één reden meegekomen is: de bitterballen en biertjes. Dit type interesseert zich niet in het aantal kegels dat hij omver gooit en zal soms zelfs vergeten dat hij aan het bowlen is in plaats van aan het borrelen. Nadat de eerste kegels omgeworpen zijn, begint hij al met het bestellen van zijn eerste biertje en neemt al een hap van zijn eerste – en voorlopig niet zijn laatste – bitterbal. 

De lolbroek

De lolbroek is vaak snel te herkennen in een groep bowlers. Dit type is die ene vriend die denkt dat het lollig is om achteruit te bowlen en het alleen maar grappig vindt als er een worp mislukt. Sommige lolbroeken vinden zichzelf zo lollig, dat ze hun bowlingballen op andere banen gooien of teamgenoten laten schrikken tijdens hun worp. Mocht je een lolbroek in je groep herkennen, zorg er dan voor dat het bowlen voor iedereen leuk blijft en hij anderen niet hindert bij het halen van hun strike.

De klager 

De klagende bowler is die ene die altijd wel wat te zeggen heeft over de bowlingbaan, de bowlingballen of het scorebord. Er is altijd wel iets mis. Vaak kan de klagende bowler ook niet tegen zijn verlies wat ervoor kan zorgen dat hij nóg meer klaagt. Mocht je dit type herkennen of zelf zijn, probeer dan de sfeer te verlichten met het geven van een compliment of iets anders wat hem op kan beuren. Zoals een bitterbal!

De treuzelaar 

Dit laatste type is misschien wel het irritantste om in je team te hebben. De treuzelaar is die ene die voor elke beurt uitgebreid moet checken welke bowlingbal het beste is en doet zijn aanloop drie keer over om perfect uit te komen. Wanneer de beurt van de treuzelaar eenmaal over is, heeft de treuzelaar ook moeite met het kiezen van zijn drankjes, bitterballen of de goede bowlingschoenen. 

Kom erachter welk type jij bent op de bowlingbaan

In welk van deze types herken jij jezelf of je vrienden in? Er is maar één manier om erachter te komen of dit echt klopt. Boek snel je bowling tickets en kom erachter of jij de professionele bowler bent of toch de treuzelaar!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Dit is iets voor jou

De beste deals voor jou