De geschiedenis van bowlen

De oorsprong van bowlen

Bowlen is al eeuwenoud of misschien zelfs wel duizenden jaren oud. Het exacte jaar waarin bowlen ontdekt is, is onbekend, maar er zijn mensen die zeggen dat bowlen in de Egyptische tijd al gedaan werd. Er zijn muurschilderingen uit 5200 v.Chr. gevonden waarop te zien is hoe het bowlen toen gespeeld werd. Ook zijn er uit deze periode kleine kegels gevonden die erop duiden dat kinderen in deze tijd ook gebowld zouden hebben. In deze tijd zouden de bowlingballen van graan en leer gemaakt zijn. Hierbij werd het graan in het leer gebonden met een touwtje vast geknoopt.

Eerste bowlingbanen 

Honderden jaren later was bowlen nog steeds een veel gespeelde sport en kreeg het een meer duidelijke vorm. Er werden duidelijke spelregels opgesteld en in 1299 n.Chr. werd de eerste échte bowlingbaan ooit gemaakt. Deze bowlingbaan staat in Engeland en staat er wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt. Nadat bowlen een grotere sport werd, heeft koning Edward lll het een tijdje verbannen, omdat hij vond dat het men afleidde van de sport boogschieten. Een aantal jaren werd de sport niet beoefend, maar gelukkig bleef dit niet voor lang!

Bowlen over de hele wereld

Al snel werd bowlen een geliefde sport door heel Europa en werden er in de 15e eeuw bowling feesten gegeven in Duitsland. Bowlen ging de hele wereld rond en werd een grote sport in Amerika, Schotland, Canada en kreeg steeds meer erkenning. De regels werden steeds duidelijker en valsspelen ging steeds lastiger! Er kwamen échte competities en bowlen werd een wereldwijde sport. In 1913 kwam het eerste bowling tijdschrift uit en in 1921 kwam het eerste grote bowlingtoernooi ‘The Pete’ in Chicago. Vijf jaar later werd het eerste wereldkampioenschap gehouden en sindsdien is bowlen niet meer uit ons leven te denken!

Bowlen van tegenwoordig

Bowlen is tegenwoordig een sport of hobby van velen en als het kon zouden we het liefste iedere dag op de baan staan. Maakt niet uit op wat voor baan je aan het bowlen bent, bowlen tegenwoordig is echt een familie-, of vriendenuitje en zelfs na duizenden jaren verveelt bowlen nog steeds niet! 

Nu je de geschiedenis en oorsprong van bowlen weet, kun je bij je volgende bowling uitje je vrienden en familie verrassen met deze feitjes! Van de Grieken tot nu, bowlen is en blijft een leuk uitje! Boek snel je bowling kaartjes en imponeer je vrienden met je skills en je feitjes over de geschiedenis van bowlen!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Dit is iets voor jou

De beste deals voor jou