Verloren met bowlen? Dit zijn de beste smoesjes!

“Ik kreeg steeds de verkeerde bowlingbal”

Te zwaar of te licht, te ruime vingergaten of juist te smalle, jouw bowlingbal was steeds verkeerde. Bij iedere worp probeer je een andere bowlingbal uit, maar wonderbaarlijk is er geen een goed voor jou. De te zware bowlingballen halen de kegels niet, terwijl de té lichte bowlingballen bij de eerste meters al van de baan vliegen. En dan passen je vingers ook niet optimaal in de bowlingbal… Als je wel een passende bowlingbal had, was het natuurlijk een ander verhaal en was het niet de vraag wanneer je een strike zou gooien, maar hoeveel. 

“De bowlingbal gleed uit mijn handen”

Je hebt de perfecte bowlingbal, je loopt richting de baan, met opperste concentratie kijk je naar je doel: alle kegels in één keer omver gooien. Dit wordt dé worp van de avond. Je neemt de laatste aanloop en net wanneer je die strike wilt gooien, glijdt de bowlingbal uit je handen. Of althans, dat is wat je tegen je vrienden zegt, want niemand hoeft te weten dat je eigenlijk niet zo’n goede bowler bent. Dit smoesje is goed te gebruiken voor wanneer je net naast de baan gooit, maar kijk uit! Hoe vaker je dit smoesje gebruikt op een avond, hoe ongeloofwaardiger hij wordt.

“Mijn bowlingschoenen zitten niet goed”

Je kent het misschien wel, voor dat je de baan op wilt, wordt je verzocht de bowlingschoenen in het schoenenrek aan te  trekken. Alleen precies jouw schoenmaat staat er niet meer tussen. Blijkbaar zijn er meer mensen met precies jouw schoenmaat, waardoor jij gedwongen wordt om andere schoenen te pakken. Maar wat pak je dan? Een maatje groter kan ervoor zorgen dat je uitglijdt op de baan maar een maatje kleiner zit oncomfortabel en dat is terug te zien in je bowling-skills. Erg vervelend maar dit kan je vervolgens wel gebruiken als smoesje voor wanneer je weer de kegels mist. Trouwens, ook als je wel de juiste maat schoenen hebt, is dit een perfect smoesje tijdens het bowlen!

“De kegels hielden elkaar tegen”

Ook een bekend smoesje! Wil je net je spare afmaken, houden de kegels elkaar tegen. De ene kegel valt nét verkeerd voor de ander waardoor hij deze blokkeert en ze toch niet allemaal omvallen. Natuurlijk niet jouw schuld, maar hoe leg je dit aan je teamgenoten uit? Met dit simpele smoesje kan je je worp goed praten en blijf je de koning van de bowlingbaan! 

Nog meer bruikbare smoesjes: 

  • Ik werd afgeleid door de groep naast mij 
  • De baan loopt hier scheef af 
  • Mijn handen waren vettig van de bitterballen of andere snacks
  • Er lag wat op de baan wat mijn bowlingbal hinderde 
  • Het telsysteem op het scorebord zit ernaast 
  • Het is vandaag niet mijn dag, normaal lukt het wel 

Dit zijn een paar bruikbare smoesjes die het over het algemeen vrij goed doen. Mocht je binnenkort verliezen tijdens het bowlen, gebruik dan deze smoesjes om aan te kunnen tonen dat het écht niet jouw schuld was. Want normaal gesproken win jij natuurlijk altijd…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Dit is iets voor jou

De beste deals voor jou