Waarom draag je tijdens het bowlen speciale bowlingschoenen?

Op veel bowlingbanen is het verplicht om speciale bowlingschoenen te dragen. Bowlingschoenen zijn erg nuttig voor spelers om een hele simpele reden. Bij het gooien van de bal zorgt de zool van deze schoen voor extra grip. Daarnaast kun je makkelijk glijden zonder te vallen tijdens het gooien van de bal.

Bowlingschoenen: het nut ervan

De meeste mensen vinden bowlingschoenen niet zo mooi. Dat maakt bij deze schoenen ook niet uit, want ze worden bij de sport absoluut niet gedragen voor de fashion. Bowlingschoenen draag je voor de effectiviteit. De schoenen zorgen namelijk niet alleen voor extra grip, maar ook dat je net een beetje over de baan glijdt om zo je bal perfect te gooien

Bowlingschoenen helpen je winnen

De speciale schoenen zijn dus gemaakt om je spel te verbeteren. Wanneer je op je eigen sneakers de baan betreedt en een bowlingbal vol passie over de baan gooit is de kans groot dat je onderuit gaat. Zonder deze speciaal ontworpen schoentjes is de kans dat je de meeste strikes gooit minder groot. 

Bowlingschoenen

Houd de baan schoon

Niet alleen zorgen de hippe schoenen voor minder glibberen en glijden. Het zorgt ook voor een betere techniek. Daarnaast draag je deze speciaal ontworpen schoenen om de banen schoon te houden. Zo komt er geen vuil van buiten op de baan en geen strepen van je zool. Net zoals je vroeger geen zwarte zolen of schoenen van buiten aan mocht in de gymzaal!

Kom shinen met je bowlingschoenen op de bowlingbaan

Klaar om te shinen op de baan met je bowlingbaan? Onthoud dan één ding goed: bowlingschoenen draag je om te winnen. Dus trek het klittenband van je grappig uitziende schoenen maar goed aan. Het is tijd om een strike te gooien op de baan tijdens jouw volgende keer bowlen! Lukt het toch niet om de meeste strikes to gooien? Misschien komen deze smoesjes dan van pas.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Dit is iets voor jou

De beste deals voor jou